Angst

Angst kan komme til udtryk som en voldsom reaktion, hvor nogle af de symptomer kroppen føler er som beskrevet under panikanfald, eller det kan være i en mildere form hvor der opleves et massivt ubehag, svedige hænder, forhøjet puls og en stærk trang til at komme væk fra det ubehagelige.

Social angst

Angst kan dukke op i mange sociale sammenhæng – fx hvis mange mennesker er samlet for at hygge sig om et bord, eller du kommer for tæt på i store mængder uden mulighed for flugt (indkøb, Tivoli, markeder, stormøder ol).

Fobier

Det kan også være du mærker angsten helt konkret overfor højder, edderkopper el. Når det er en mere enkeltstående ting man er bange for, kaldes det ofte for en fobi – men den måde det føles på er stort set den samme.

Panikanfald

En del mennesker oplever på et tidspunkt i deres liv panikanfald, som kan føles præcis som et hjerteanfald eller en blodprop: kroppen strammer sig sammen, blodet suser rundt, hjertet og pulsen banker hurtigt. Det bliver man naturligvis meget bekymret over, og de fleste kontakter derfor læge og skadestue. Tilmed bliver reaktionen endnu mere voldsom, jo større angsten er for om det nu er en livstruende sygdom, og så kører den “onde cirkel”.

Hvis du er blevet sendt hjem med diagnosen panikanfald, og besked om at slappe af kan det være vanskeligt at lade være med at frygte den/de situationer der udløste det første panikanfald.

Måske var det en bestemt situation på arbejdet eller hjemme, et besøg i Bilka eller lignende der udløste anfaldet. Og til sidst kan angsten for at få oplevelsen igen i sig selv således være mere begrænsende end selve det at få anfaldet.

Hvor kommer angst fra, og hvordan kan du få det bedre?

Angst kan være indlært som mønster helt tidligt i livet (”min mor var bange for hunde, og trak mig altid væk når de kom: nu får jeg det dårligt hvis jeg hører en hund gø”) eller være opstået senere. 

Når du har taget kontakt til mig, vil vores forløb især handle om at undersøge hvilke stressfaktorer der eventuelt er i dit liv lige nu, samtidig med at du lærer konkrete strategier til at håndtere et angst-/panikanfald og spænde af. Du vil også lære metoder til hvordan du gradvist i meget små bidder kan lære at møde det, du er angst for, samtidig med at du har kontrol over dine reaktioner. 

Camilla Bechsgaard

Camilla Bechsgaard

Psykolog

admin@camillabechsgaard.dk

Vi tilbyder
terapi i Odense
Filosofgangen 25, 2. sal,
5000 Odense C.

 

Terapi

Online terapi

Parterapi

Familieterapi

Tegneterapi