Parterapi

Parforhold i krise

Der kan være mange grunde til, at I søger en parterapeut. I har måske oplevet utroskab, kæmper med daglige skænderier eller jalousi. Som børnefamilie under dagligt pres kan manglen på intimitet være symptom på, at I savner en bedre kontakt med hinanden. Intimitet behøver ikke kun at være sex, men er i lige så høj grad lysten til at tale sammen, give varme knus og dyrke fælles interesser.

Hvordan foregår parterapi?

Når I kommer første gang, skal vi i fællesskab have formuleret, hvad I har behov for at arbejde med – og hvilken forandring, I ønsker. Også hvilke milepæle der kan være undervejs. Det er vigtigt, at I begge to er enige i målsætningen, og tror på, at det kan lade sig gøre at flytte jer derhen sammen. Derefter lægger vi en plan for samtalerne, hvor vi aftaler, hvor mange gange I ønsker at komme, og hvordan processen kan forløbe gang for gang.

Vi afstemmer løbende, om I synes samtalerne giver den ønskede ændring, og om de opgaver, I skal arbejde videre med hjemme er realistiske at gennemføre.

Hvor hurtigt hjælper parterapi?

Desværre findes der ikke en hurtig løsning til at redde et forhold, der har været konfliktfyldt i lang tid. Det er en sej proces, som kræver, at I BEGGE er motiverede for udvikling. Hvis det er en afgrænset problematik, som for eksempel at det er udfordrende at blive nye forældre, kan I ofte hjælpes videre gennem få samtaler. Hvis I har uhensigtsmæssige måder at være sammen på, som er bygget op igennem mange år, kræver det tålmodighed at finde vej til hinanden igen.

Den gode skilsmisse

Måske har I allerede besluttet, at skilsmisse er den eneste rigtige løsning for jer. Men derfor er det stadig meget vigtigt at arbejde med afslutningen af jeres forhold, og at få formuleret rammer for hvordan, I vil arbejde sammen om jeres børn. Det er tit nemmere at forstå hinanden, mens man stadig bor sammen. Når I først er flyttet hver for sig, kan afstanden til den anden hurtigt vokse – og ubearbejdede følelser af vrede, manglende enighed og svigt kan dukke op. Pas på jeres børn ved at få ryddet op i hængepartierne, før I glider for langt væk fra hinanden, og byg et respektfuldt skilsmisse-samarbejde op fra starten.

Camilla Bechsgaard

Camilla Bechsgaard

Psykolog

kontakt@camillabechsgaard.dk

Jeg tilbyder
terapi i Odense
Filosofgangen 25, 2. sal,
5000 Odense C.

Eller online via sikkert system.

Terapi

Online terapi

Parterapi

Familieterapi

Tegneterapi