Traumer og PTSD

Traumer kan have mange årsager: det kan skyldes en eller flere enkeltstående begivenheder, fx krigsdeltagelse eller overfald, men kan også være på grund af langvarig omsorgssvigt og/eller overgreb i opvæksten.

PTSD

For nogle er det muligt at møde de krav livet stiller, uden mén fra traumet. Men mange vil desværre i større eller mindre omfang opleve PTSD-reaktioner: Dårlig søvn, mareridt, kort lunte, flashbacks hvor du bliver kastet tilbage i tiden uden varsel, tristhed og angst. Du kan blive udfordret i dine nære relationer (partner, børn, forældre/søskende), både fordi de har svært ved at forstå hvordan du har det – og fordi din særlige sårbarhed kan øge antallet af konflikter i familien.

Terapi til traumer og PTSD

Du kan ende med at føle dig ensom, og fravælge tætte kontakter. Den dårlige søvn graver dit fundament væk, og er noget af det første vi skal arbejde med at få på plads. Derefter skal du have fundet mere ro i din hverdag, og blive mere klar over hvad der udløser dine traume-reaktioner. Formålet er at reducere antallet af tidspunkter, hvor du får udløst den korte lunte eller flashbacks – og på den måde får du mere overskud til positive kontakter med dem, der er omkring dig.

Hjælp til familien

Sidst i forløbet kan parterapi og familieterapi være hjælpsomt, så dem omkring dig kan få en bedre forståelse for dine udfordringer, herunder konkret viden om, hvordan de kan støtte dig.

Camilla Bechsgaard

Camilla Bechsgaard

Psykolog

admin@camillabechsgaard.dk

Vi tilbyder
terapi i Odense
Filosofgangen 25, 2. sal,
5000 Odense C.

 

Terapi

Online terapi

Parterapi

Familieterapi

Tegneterapi